A+ A A-

Pedagogiek

Events

Vervolgtraining Process Communication Model - unieke kans!

Nieuwe opzet voor IEDEREEN die de afgelopen jaren de basistraining PCM via de CKC-Academie óf
via de teamtraining op de eigen school heeft gevolgd.

Aan de hand van je eigen persoonlijkheidsprofiel én het nieuwe observatieboek “In-Zicht” (+ bijbehorende kaartenset “PCM in je klas”) direct aan de slag met wekelijkse (observatie) opdrachten.

Wanneer je blijft observeren en blijft focussen op gedrag van jezelf en de leerlingen uit je klas, is de kans groot dat de verworven kennis en vaardigheden die je kreeg tijdens een training over PCM worden geborgd.
Elke dag ben je bezig om schriften na te kijken, om je lessen voor te bereiden en te evalueren. Sta er tegelijkertijd eens bij stil hoe weinig we écht en bewust het gedrag van leerlingen observeren. 

Datum:
21 september 2020 18:30
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
Onbeperkt
Ingeschreven:
23

Basistraining Gedragsspecialist met PCM (wegens succes op herhaling)

Iedereen is uniek. Jij, je collega leerkrachten, ouders en alle leerlingen in je klas. In je werk voor de klas is dat je uitgangspunt. Je doet je best om een goede relatie met elk van de leerlingen in je klas te hebben en te onderhouden.
En tegelijkertijd schuurt dat met de dagelijkse praktijk. Als je een leerling niet bereikt, kan dat ontaarden in gedrag dat je niet altijd kunt plaatsen en begrijpen.
Hoe goed je je best ook doet, het lukt je niet altijd om elke leerling te bereiken en je lokaal zo in te richten en je manier van lesgeven zo vorm te geven dat leren voor elk leerling uitdagend, leuk en spannend is waarbij je tegemoetkomt aan de behoeften van elk van die unieke leerlingen.

Het Process Communication Model (PCM) biedt je handvatten om, aan de hand van je eigen persoonlijkheidsprofiel* én het observatieboek “In-Zicht” (+ bijbehorende kaartenset “PCM in je klas”) direct aan de slag te gaan.

Datum:
22 september 2020 18:30
Sluitingsdatum:
vrijdag 03 juli 2020
Max. deelnemers:
Onbeperkt
Ingeschreven:
11

Lean in de klas

Als leerkracht ben je geregeld op zoek naar verbreding en verdieping van jouw prachtige en belangrijke vak. Misschien heb je iets over lean gehoord of gelezen. Je wilt graag meer weten over deze intrigerende Japanse filosofie. Dan is de korte cursus Lean in de klas net iets voor jou. In drie inspirerende en praktische modules nemen we je mee in hoe de lean filosofie je kan helpen om meer flow in de klas te krijgen en verkennen we de mogelijkheden om het leerklimaat op jouw school, in jouw klas te blijven verbeteren. We nemen je mee in een paar bijzondere technieken en principes die je al de volgende dag kunt toepassen in de klas.

Datum:
13 januari 2021 15:00
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
12
Ingeschreven:
0
Aantal plaatsen:
12

Schoon luisteren & vragen stellen

Als je wilt dat een kind zelf tot een oplossing komt, toom jouw probleemoplossende vermogen dan tijdelijk in. Als je wilt dat hij zélf nadenkt over een vraag, kom dan niet meteen met een antwoord. Als je wilt dat zij zelf leert te verwoorden wat ze nu nodig heeft, bied dan niet bij voorbaat aan wat jij denkt dat dat is.

Een ander de kans geven eigenaarschap te ontwikkelen over zijn of haar leerproces, vraagt veel van je vermogen om dingen niet te doen: om wat je geneigd bent te doen, juist te laten. Al is het maar voor even. Dat klinkt eenvoudig, maar is lastiger dan je misschien verwacht en vraagt veel oefening.

Datum:
28 januari 2021 15:30
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
10
Ingeschreven:
3
Aantal plaatsen:
7