A+ A A-

Duurzame inzetbaarheid

Events

Vitaliteitscheck

Hoe vitaal ben jij? 
Leef jij jouw eigen leven, weet jij wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt, wie je werkelijk bent ten diepste? Sta jij altijd voor ander klaar en vergeet je daarbij jezelf? Hoe vaak ontspan je? Heb jij de touwtjes in handen, sta je in je eigen kracht of laat je je leiden door anderen/situaties? Vind je het lastig om rust te nemen, je over te geven aan zaken waar je geen invloed op hebt? Zorg je goed voor jezelf?!! Ben je trots op jezelf?!!

Al deze, en meer, vragen komen aan bod tijdens een vitaliteitscheck. Tijdens deze interventie gaan we de balans opmaken in jouw leven en vitaliteit. Dit doen we d.m.v. een vragenlijst die door jou wordt ingevuld. Tijdens het consult gaan we deze vragen uitwerken in een balansmodel. Dit balansmodel omvat de gebieden Emoties, Spiritualiteit, Mentale veerkracht, Fysiek en Eigen regie.

Datum:
1 augustus 2020 00:00
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
Onbeperkt
Ingeschreven:
6

Gun het jezelf! Van Mind full naar Mind ful?

In onze huidige maatschappij hebben we te maken met veel prikkels: denk aan e-mails, (mobiele) telefoons, maar ook alledaagse taken of zorgen die we hebben rondom werk, gezin en netwerk. Onze aandacht is vaak afgeleid en verdeeld. Als dit te lang duurt, kun je (spannings)klachten krijgen of zelfs uitvallen op het werk.
Wil je dit voorkomen of ben je juist aan het herstellen, dan kan de Verkorte Mindfulnesstraining je hier bij helpen! Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen, effectieve methode om stress te doen afnemen. 

Datum:
1 augustus 2020 00:00
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
12
Ingeschreven:
4
Aantal plaatsen:
8

Leefstijl en Voedingsanalyse

Tijdens deze analyse wordt alleen jouw huidige voedingspatroon onder de loep genomen. Je krijgt adviezen op het gebied van gezonde voeding in relatie tot eventuele klachten of ter preventie van klachten.  

Ons DNA verandert niet zo snel en is eigenlijk nog hetzelfde als die van de oermens. Deze hadden geen koelkast op loopafstand, supermarkt om de hoek met een scala aan keuzes en een mobiel van waaruit alles geregeld kon worden. Tegenwoordig kunnen we alles vanuit onze luie stoel regelen en bewegen we minder. En veel van wat er in de winkel te koop is, is bewerkt en zit vol met stoffen waar ons lichaam niets mee kan (we zijn qua DNA immers nog nagenoeg hetzelfde als de oermens). Sterker nog het maakt ons lichaam ziek (hart en vaatziektes, kanker, overgewicht, suikerziekten en ga zo maar door).
Je stopt ook de juiste brandstof in de auto, maar waarom niet de juiste brandstof in het lichaam?!

Datum:
1 augustus 2020 00:00
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
Onbeperkt
Ingeschreven:
6

Basiscursus DCBO (Diploma Christelijk Basis Onderwijs) op maat

Een maatwerktraject voor leerkrachten die op een christelijke school werken maar niet in de gelegenheid zijn geweest om  zich te verdiepen in het specifieke van het christelijk onderwijs. De  cursus wordt opgebouwd rond de onderwerpen/thema’s die in de op school gebruikte godsdienstmethode aan de orde komen. Alle onderwerpen die vanuit Verus (Vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs) verbonden zijn met het DCBO krijgen een plaats in de scholing. Tegelijkertijd worden praktische handvatten aangereikt om dagopeningen vorm en inhoud te geven.

Datum:
21 oktober 2020 15:30
Sluitingsdatum:
vrijdag 26 juni 2020
Max. deelnemers:
Onbeperkt
Ingeschreven:
2